Bangladesh

I Bangladesh bor 165 millioner mennesker på et areal der kun er tre gange større end Danmark. 31% af befolkningen lever under fattigdomsgrænsen – de har kun 10 kroner at leve for om dagen. 89% af Bangladesh’ indbyggere er muslimer og 10% er hinduer.

Det er obligatorisk at gå i skole indtil femte klasse, men det er langt fra ensbetydende med, at alle børn faktisk går i skole.

Dansk Børnefond støtter 234 børn i Bangladesh fordelt på to skoler:

Kellogg-Mookerjee Memorial School (KMMS) og Bangladesh Adventist Seminary and College (BASC). Begge skoler er kostskoler og mange børn bor på skolen det meste af året.

KMMS ligger syd for Dhaka i et fattigt landområde. Tidligere tog det omkring 7 timer at køre dertil fra Dhaka, men efter færdigbygning af den cirka 6 KM lange Padma Bridge i 2022, kan det nu gøres på 2-3 timer. Skolen har cirka 600 elever fra børnehave og op til 12. klasse. På skolen er der også et børnehjem for de yngste børn, som ikke har forældre eller hvis forældre ikke kan tage sig af dem – for eksempel hvis en af forældrene er døde. KMMS er en fattig skole og det er svært for ledelsen at få det hele til at løbe rundt. Dansk Børnefonds sponsorater og tilskud til projekter er til stor gavn.

BASC ligger to timers kørsel nord for Dhaka i et område, der er blevet rigere og rigere efterhånden som Dhaka er blevet større. Skolen rummer cirka 600 elever fra børnehave og helt op til universitetsniveau. Eleverne har mulighed for at fortsætte studier til lærer, sygeplejerske, præst eller studere business. Dansk Børnefond hjælper børn i forskellige aldre, hvis forældre ikke har mulighed for at sendes deres børn i skole uden hjælp.

 

Her nogle af de mange børn, som ønsker en uddannelse:

Priya Pal, Priyali Pal og Pakhi Pal er 3 ud af en familie på 5 søskende. Efter deres far forlod familien, har deres mor knap nok råd til at forsørge sine børn og slet ikke betale for deres skolegang. Derfor bor børnene det meste af året på KMMS skolen. Skolen giver børnene et sikkert sted, hvor de bliver passet på, får mad og en god uddannelse.

En god uddannelse er vigtig for at kunne sikre en bedre fremtid.

 

Rapporter fra særlige projekter

2017, Skoletoiletter i landsby, kr.19.500 (Læs mere)

2018, Cafeteria renovation og senge til piger, kr. 145.000

2019, Lærerbolig, kr. 100.000

2020, Toilet pigebygning samt IT, kr. 80.000

2020, Mad til 250 familier, kr. 30.000